Redenen om De Kundalini Energie te ontwaken

Redenen om De Kundalini Energie te ontwaken

Redenen om de Kundalini Energie te ontwakenJaarlijks, en om een magische reden vaak periodiek gerelateerd, verschijnt een golf van personen die sessies en/of workshops Kundalini-ontwaking aanbieden. In de media zien we filmpjes van ‘shiny happy people’ die openhartig...

Lees meer
Zelfhaat

Zelfhaat

ZELFHAAT Het bewust scheppen van Karma (de mentale gedachten en fysieke handelingen van een individu die gevolgen hebben voor dit leven, maar ook voor volgende levens door middel van reïncarnatie) begint op het moment dat je je bewust bent geworden van de invloed die...

Lees meer
Verschillen tussen Kundalini en Prana

Verschillen tussen Kundalini en Prana

Elke paar jaar en in een magische periodieke terugkeer verschijnt een golf van personen die sessies en/of cursussen aanbieden betreft Kundalini-ontwaking. In de media zien we filmpjes van ‘shiny happy people’ die openhartig vertellen over hun life-changing experience als gevolg van een zogenaamde Kundalini-ontwaking.

Lees meer
Tantra & morele schade

Tantra & morele schade

Elke menselijke ervaring en elke interactie in ons leven kan een trauma of schade veroorzaken. Tantra en andere spirituele paden en/of religies zijn hier geen uitzondering op. Hoe een ontmoeting met een met een Tantrische docent door een leerling wordt ervaren is het resultaat van de verwachtingen en de overtuigingen die de leerling heeft gecreëerd in de tijd vóór deze ontmoeting.

Lees meer
Tantrische relaties & geluk

Tantrische relaties & geluk

Maha Kundalini Tantra benadert een relatie vanuit De Universele Wetten van Energie. Een relatie is een energetisch mechanisme. De natuur van elke energie is zichzelf te willen manifesteren door beweging, stroming, trilling. Blokkeer je deze energie, dan creëer je energetische stagnatie. Stagnatie zorgt voor ellende op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau. Een relatie hoort te stromen, van binnen naar buiten.

Lees meer
Van Spirituele Stilstand tot Beweging

Van Spirituele Stilstand tot Beweging

De plek waar je nu bent in je spirituele ontwikkeling is het resultaat van al jouw gedachten, woorden en daden vanaf je geboorte tot nu. Sta eens stil en stel jezelf de volgende vragen ‘Waar sta ik nu? ‘Voel ik me trots en tevreden betreft mijn spirituele ontwikkeling en hoe is mijn relatie met de Universele Spirit?

Lees meer

De Chakra’s

CHAKRA'S 'Chakra' betekent wiel of cirkel. De chakra’s zijn zowel fysiologische als psychische centra. Deze centra liggen niet in het ruggenmerg zelf, maar liggen als kruispunten op de ‘binnenmuren’ van de wervelkolom. Elke chakra ontvangt en reageert op specifieke...

Lees meer

Kundalini en de Nadi’s

Kundalini en de Nadi’s Nadi’s zijn kanalen waardoor het bewustzijn stroomt. De letterlijke betekenis van het woord 'nadi' is 'stroom'. Net zoals de negatieve en positieve elektrische ladingen door complexe circuits stromen, stromen de Prana Shakti (vitale kracht) en...

Lees meer

Tantra en Yoga

Tantra en Yoga Er zijn twee hoofdmanieren om het spirituele pad te lopen. De eerste noemen we Yoga, de tweede Tantra. Het pad van de Yoga beoefent voortdurende zelfverbetering. Men moet zich voortdurend ontwikkelen door dagelijkse studie, het volgen van onderwijs,...

Lees meer

Stromingen in Tantra

Volgens de filosofie van Tantra is het hele universum een manifestatie van zuiver bewustzijn. In de manifestatie van het universum lijkt dit zuivere bewustzijn te worden verdeeld in twee polen die geen van beide kunnen bestaan zonder de ander.

Lees meer
Tantra & Sex

Tantra & Sex

Seksuele handelingen zijn energetische handelingen die bedoelt zijn om te synchroniseren tussen verschillende energetische structuren (bijv. onze lichamen). Seks, seksualiteit en seksuele handelingen zijn een uitdrukking van de ware natuur van alle tijdelijke...

Lees meer

De drie stromen van Yoga, Vedanta en Tantra

De drie stromen van Yoga, Vedanta en Tantra Yoga, Vedanta, en Tantra vullen elkaar aan bij het systematisch leiden van iemand over het pad naar zelfrealisatie. De aspirant zoeker maakt de geest leeg door de beoefening van yoga, onderzoekt zelf de Vedanta, en neemt dan...

Lees meer
Jij & Jouw Relaties

Jij & Jouw Relaties

Als de mens niet gezond en in disbalans is, als de mens niet in harmonie en in vrede leeft met zichzelf, zal hij geen harmonie en vrede kunnen creëren met alles om hem heen. Hij kan geen harmonieuze en gezonde relaties ervaren.

Lees meer
Wat is Liefde?

Wat is Liefde?

Houden van’ kan twee totaal verschillende dingen betekenen. In wezen onderscheiden deze twee dingen zich van elkaar. De meeste mensen denken er niet bij na en blijven houden van gebruiken zonder de betekenissen te kennen.

Lees meer
Spirituele persoonlijke veranderingen

Spirituele persoonlijke veranderingen

Bij het bereiken van een Universeel Bewustzijn komen belangrijke, persoonlijke psychologische veranderingen voor. Hoe belangrijk ‘iets’ is zal gezien worden in een veel groter licht en het ware belang wordt van daaruit bekeken. Dingen die je misschien daarvoor van streek maakten of waar je naar verlangde, kunnen mogelijk hun impact verliezen omdat zij minder belangrijk worden als ze bekeken worden binnen de context vanuit een bewustzijn van alle dingen.

Lees meer
Twee Simpele Vragen

Twee Simpele Vragen

Tussen jezelf en het geluk staat het ego. Daarom zijn weinig mensen zijn echt gelukkig. De reden hiervoor is terug te vinden in de relatie met jezelf en met anderen, maar ook in je relatie met alles op deze planeet. Twee simpele vragen die je jezelf hoort te stellen op iedere dag van je leven.

Lees meer
Voor jezelf kiezen of zelfzuchtigheid

Voor jezelf kiezen of zelfzuchtigheid

De meeste religies bevatten een zichtbare bovenstroom zoals het lezen van heilige teksten, zingen, meditatie, dansen of oefeningen en een onderstroom, het innerlijke proces van de gelovende/volger). Deze onderstroom blijft meestal zo goed als onveranderd omdat we niet bewust bezig zijn met onszelf bevrijden van zelfzuchtigheid. En zo blijft zelfzuchtigheid bestaan.

Lees meer
Voldoeningsgevoel & Zelf-compassie

Voldoeningsgevoel & Zelf-compassie

Meestal wanneer we bezig zijn met het concept ‘geluk’ negeren wij het ‘heden’ en gaan wij met onze aandacht of naar het verleden of naar de toekomst. Wij richten onszelf op daden, mensen, objecten of plaatsen die ons, zo wij denken, gelukkiger zullen maken in de toekomst of die ons gelukkig hebben gemaakt voor een korte periode in het verleden. Zeldzaam kunnen we geluk ervaren in het heden.

Lees meer
Vergeving

Vergeving

Vergeving is de eerste stap naar healing en eenheid. Zonder vergeving kunnen we het pad van onzelfzuchtige liefde niet bewandelen. Vergeving begint in onszelf. Vergeving en acceptatie vormen de weg naar verlossing van de ketenen uit het verleden.

Lees meer
Training van het bewustzijn

Training van het bewustzijn

Training van het bewustzijn om bewustwording te bereiken. Dit zijn richtlijnen voor Gevers en inspiratie en adviezen voor leden. Elk element van de natuur heeft zijn eigen natuurlijke aard. Elk materiaal, elk menselijk wezen of levend wezen heeft zijn natuurlijke eigenschappen.

Lees meer
Pijn dragen

Pijn dragen

De meeste mensen dragen pijn met zich mee vanuit hun kindertijd en vanuit vroegere levens. Ze dragen de pijn altijd met zich mee. Die pijn wordt een deel van wie je bent. Doordat de pijn een deel is van wie je bent ben je in staat iemand anders pijn te doen, uit naam van de pijndrager.

Lees meer
Persoonlijkheid en karakter

Persoonlijkheid en karakter

Vaak stellen mijn leerlingen vragen over wat het verschil is tussen karakter en persoonlijkheid. Bij de meesten die mij deze vragen stellen heerst nogal wat verwarring rond deze twee begrippen. Zij kunnen ze niet omschrijving en daarom is het voor hen heel moeilijk om hun bewustzijn met betrekking tot hun persoonlijkheid en karakter te ontwikkelen.

Lees meer
Loslaten

Loslaten

Bevrijd je van de behoefte om je leven onder controle te houden. Bevrijd je van de behoefte om je leven te begrijpen. Bevrijd je van de behoefte om je levensloop tegen te werken. Deze behoeften zijn rotsblokken die het stromen van je levensrivier belemmeren.

Lees meer
Vergroot het Goede

Vergroot het Goede

Weer bezit de mensheid de kennis om enorme energetische krachten te creëren die zowel voor afbraak als voor opbouw gebruikt kunnen worden. En weer zal de manier waarop de Vrije Wil gebruikt wordt de uitkomst bepalen.

Lees meer
For the times they are a-changing

For the times they are a-changing

Het is een tijd van verandering. Een tijd van transformatie. De wereld om ons heen is in een hoog tempo drastisch aan het veranderen. Het klimaat verandert, nieuwe naties worden geboren en oude naties storten samen met hun leiders en overheden in.

Lees meer
Dromen over later

Dromen over later

Je wacht en wacht en wacht terwijl je hoopt dat de ‘pil van geluk’ in je leven zal verschijnen zodat je leven eindelijk zal kunnen beginnen en alles gemakkelijk zal zijn en mooi, precies zoals het leven hoort te zijn.

Lees meer
Bevrijd je emoties

Bevrijd je emoties

De westerse samenleving leert ons om onze emoties niet te tonen, ze te beheersen en te onderdrukken. Het neo-spiritualisme moedigt ons aan om ons hart te openen en onze emoties te uiten en met anderen te delen. Maar hoe ver kunnen we gaan met het uiten van onze emoties?

Lees meer